Päivitys

Jyväskylän yliopiston Confluence-wiki on päivitetty versioon 4.2.7. 

Confluence-wiki päivitettiin versiosta 3.1 versioon 4.2.7, joten uusia ominaisuuksia on tullut paljon.

Editorin uudistukset

Editorin valikko on uudistunut. Valikkoon tulleita uusia ominaisuuksia ovat sivun asettelun (Page Layout) muuttaminen sekä taulukon luomisen uudistuminen. Taulukon muokkausvälineet on nyt piilotettu valikosta kunnes sivulle lisätään taulukko. Kuvien ja makrojen lisääminen on puolestaan siirretty Insert-valikon alle.

Wiki-merkkaus (Wiki Markup) toimii editorissa edelleen, mutta nyt merkkauksen aiheuttamat muutokset tulevat esille välittömästi (vrt. edellisessä versiossa muutokset tulivat näkyviin vasta esikatsellessa tai tallentaessa. Erilaisten medioiden, makrojen ja linkkien lisääminen wiki-merkkauksella on helppoa. Esimerkiksi kuvan tai vaikkapa Word-dokumentin voi lisätä sivulle kirjoittamalla ”!” ja tiedon nimen alkua, jolloin aukeaa lista sopivista vaihtoehdoista. Lisää tietoa löytyy editorin ohjeissa.

Lisättyjen medioiden, linkkien ja makrojen muokkaaminen on helppoa. Kohdetta klikkaamalla esiin tulee paneeli, jonka kautta pääsee muokkaamaan ominaisuuksia.

Sosiaalisen median ominaisuudet

Confluencessa on nyt mahdollista Facebookin tapaan tykätä ja kommentoida sivuja ja blogimerkintöjä. Tykkääminen tapahtuu klikkaamalla jokaisen sivun alalaidassa olevaa Like-nappulaa. Sivujen kommentointi puolestaan tapahtuu sivujen alalaidassa oleviin tekstilaatikoihin.

Confluence wikin etusivun Popular-välilehdelle kerätään automaattisesti wikin suosituimmat sivut, blogimerkinnät ja kommentit. Lajitteluperusteena ovat kohteen kommenttien ja tykkäysten määrä. Omaan verkostoon tai työtilaan liittyvät kohteet nousevat listauksessa muita ylemmäs.

Confluence wikissä voit myös seurata (follow) henkilöitä. Samalla rakennat oman verkoston (network), joka koostuu seuraamistasi henkilöistä. Verkostoa voit seurata etusivun Network-välilehdeltä, jonne kootaan seuraamiesi ihmisten toiminta Confluence wikissä.

Voit myös lisätä itsellesi tärkeitä työtiloja suosikkeihin klikkaamalla tähden kuvaa työtilan nimen perässä. Tällöin voit tarkastella suosikkityötiloissa tehtyjä muutoksia Favourite Spaces -välilehdeltä etusivulla.

Sivuja ja blogimerkintöjä voidaan myös jakaa (share) muiden käyttäjien kanssa. Jakamisesta ilmoitetaan sähköpostitse käyttäjille, joille sivu tai merkintä on jaettu.

Mainitseminen (mention) on uusi ominaisuus, joka toimii Facebookin tagauksen tapaan. Voit mainita toisen käyttäjän sivulla, blogissa tai kommentissa, jolloin hän saa ilmoituksen sähköpostitse.

 

Lisätietoja

Lisäätietoja uusista ominaisuuksista löytyy Atlassianin sivuilta alla olevien linkkien kautta. 

Version 4.0 ominaisuudet

Version 4.1 ominaisuudet

Version 4.2 ominaisuudet


Kysymyksiä asiasta voi lähettää osoitteeseen wiki-support@jyu.fi

Lisäksi voi kommentoida tähän sivuun

#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
  • No labels